Què és un sól antilliscant?

Sòls antilliscants
Sòls antilliscants

 

 

Un sòl antilliscant és aquell que presenta una rugositat major de l'habitual, per a evitar relliscades. Aquest tipus de sòl és important tenir-lo en compte, sobretot en llocs amb humitat.

Per a què s'emprenen els sòls industrials antilliscants?

 

Un sòl antilliscant minimitza el risc de lliscament en zones amb condicions d'humitat i/o pendents. Per a això, podem optar per dues possibilitats d'execució: La primera mitjançant sorra de sílice amb diferents granulometries, que ens permeten triar el grau de lliscament que desitgem, seguint els criteris tècnics de la taula de classificació de resbaladicidad. I una segona opció a través de microesferas de vidre que afegides a la pintura ens permeten donar un acabat antilliscant al paviment.

Els sòls antilliscants ajuden a prevenir accidents?

 

Efectivament, els sòls antilliscants ajuden a prevenir accidents en espais públics, en l'àmbit laboral i fins i tot en la llar.

 

En qualsevol cas i depenent de l'ús del sòl antilliscant hem de regir-nos pels criteris del Codi Tècnic d'Edificació. En ell es recullen les normes de seguretat enfront del risc de caigudes classificant els productes en quatre classes en funció del seu valor de resistència al lliscament (Rd). ( Norma UNE 41901:2017 EX )

Com es classifica un sòl antilliscant?

 

Un sòl antilliscant es classifica segons el seu resbaladicidad i en funció de la seva localització.

 

En qualsevol cas cal tenir en compte que a major Rd, major dificultat a l'hora de netejar el sòl antilliscant. Amb la qual cosa requereix un manteniment mitjançant màquines de neteja industrial.

En quina mena d'indústries s'usa un sòl antilliscant?

 

Com a client s'ha de tenir en compte la normativa a l'hora de triar el paviment. Encara que la normativa només exigeix que s'utilitzin sòls antilliscants en zones d'ús Residencial públic, Sanitari, Docent, Comercial, Administratiu i Pública concurrència.

 

Recomanem que si tenen la possibilitat un professional els pugui assessorar.

Puc reduir el nivell de rugositat del meu sòl antilliscant?

 

La resposta és sí, si vostè ja compta amb un sòl antilliscant que presenta una excessiva rugositat pot reduir-la ajustant-se a les seves necessitats.

Quins sistemes són antilliscants?

 

Tots i cadascun dels sistemes que apliquem es poden acabar en els diferents graus de resbalabilidad que indica el CTE ( Codi tècnic de l'Edificació ) que es resumeix de la següent manera:

 

Norma UNEIX 41901:2017 EX. Superfícies per a trànsit per als vianants.

 

En qualsevol aplicació d'un sistema amb resines per a un paviment industrial hem de tenir molt en compte el que ens diu el CTE ( Codi Tècnic de l'Edificació ) respecte al compliment de la norma UNEIX 41901:2017 EX que és específica per al nostre camp.

 

Resistència al lliscament: ≤ 15

Segons risc de resbalamiento: no aplica

Classe: C0

 

Resistència al lliscament: 15 < Rd ≤ 35

Segons risc de resbalamiento: Zones interiors seques: superfícies amb pendent menor que el 6%

Classe: C1

 

Resistència al lliscament: 35 < Rd ≤ 45

Segons risc de resbalamiento: Zones interiors seques: superfícies amb pendent igual o major que el 6% i escales

Segons risc de resbalamiento: Zones interiors humides ( 2 ) : superfícies amb pendent menor que el 6% i escales

Classe: C2

 

Segons risc de resbalamiento: Zones interiors humides ( 1 ) : superfícies amb pendent menor que el 6% i escales

Segons risc de resbalamiento: Zones interiors on, a més d'aigua, pugui haver-hi agents que redueixen les resistències al lliscament ( greixos, lubrificants, etc.. ) com ara cuines industrials, escorxadors, garatges, zones d'ús industrial, etc.

Segons risc de resbalamiento: Zones exteriors: Piscines ( 2 )

Classe: C3

Paviments industrials de resines epoxi


 

El sistema epoxi pintura de resines Pavinpox s'utilitza en la protecció de paviments amb sol·licitacions físic-químiques lleugeres o mitjanes (pàrquings, magatzems, zones de producció de baix impacte, etc.). És una opció econòmica per a recuperar el paviment de l'empresa i mantenir-lo lliure de pols.

Paviments industrials resines epoxis autonivelantes


 

Un sistema epoxi autonivelante de resines Pavinpox és un morter fluid de resina que admet una addició de sorra fina de sílice, el qual, aplicat a plana dentada i després d'un procés de donis-airejat mitjançant corró de pues, genera una superfície llisa i plana. Superfície decorativa i llisa completament.


Paviments industrials epoxi bicapa


 

Els sistemes epoxi bicapa per a paviments industrials són habituals en les aplicacions que realitzem des de Grup Pavin, resines Pavinpox la utilitzem en la protecció de paviments amb sol·licitacions físic-químiques mitjanes, com ara pàrquings, magatzems, zones de producció

Paviments industrials Multicapa


 

 

Aquest tipus de paviments multicapa són molt apropiats per a la seva aplicació en àrees on es requereixi gran resistència mecànica i química, amb altes propietats antilliscants. El gruix del sistema és variable segons el nombre de capes, sent el mínim aconsellable de 3-4 mm amb resines Pavinpox.


Paviments industrials Poliuretà ciment


 

Un sistema de poliuretà ciment amb resines Pavinpox s'usa en indústries farmacèutiques, alimentàries, químiques, cuines industrials i indústria pesant en general, on les sol·licitacions mecàniques i químiques són extremadament elevades, així com les necessitats higièniques , la no proliferació bacteriana, règims de neteja exhaustius, neteges al vapor, etc.

Paviments industrials Metil metacrilat


 

Sistema de morter de metacrilat de resines Pavinpox és aplicable a plana, de curat ultra ràpid i elevades resistències mecàniques i químiques, per a reparació i confecció de paviments en gruixos entre 5 i 10mm. 3 hores (20'C)


Pot sol-liticar una mostra sense cap cost

 

Realitzem una mostra del sistema concorde a la seva activitat o pressupost en el paviment de les seves instal·lacions d'aproximadament 1 metre quadrat pugui valorar de primera mà la millor opció per a la seva empresa.

 

Dinàmica: ens escriu contant el que necessita o vol, li diu un tècnic per a ultimar detalls, desplacem un tècnic aplicador i realitzem la mostra on ens indiqui.

 

De manera paral·lela: anem confeccionant un primer pressupost amb les opcions més adequades. Així quan ho rebi veurà sobre el terreny el que està contractant amb la nostra empresa i entendre millor les solucions proposades.

 

Si està interessat en un sistema i creu que pugui estar fos del seu rang de preus, comuniqui's amb nosaltres avui mateix, ja que podem oferir un descompte als clients nous. 

 

Atención: Los campos marcados con * son obligatorios.


Comentarios: 2
 • #2

  GRUPO PAVIN - Manuel (lunes, 21 diciembre 2020 15:52)

  Bona tarda Pau,

  És possible instal·*lar un paviment de resina epoxi antilliscant però que no sigui tant difícil de netejar?

  La resposta és que sí per a un entorn NO industrial on sempre es tinguin abocaments ocasionals de greix, aigua o qualsevol altre element que pugui provocar caigudes a nivell del personal.

  Malgrat el que pugui semblar aquests sòls antilliscants es poden netejar fins i tot de manera més senzilla, només que canvia la tècnica i el tipus de producte a emprar:

  1 - Xopar el sòl amb aigua i el detergent alcalí adequat
  2 - Deixar actuar 10-15 min
  3 - Passar un raspall de truges per a eliminar la brutícia més tenaç.
  4 - Amb un llavi de goma conduir l'aigua a la canal o embornal existent

  L'estalvi de temps, esforç i producte és considerable al llarg de l'any.

  Si desitja una demostració de neteja escrigui al formulari de contacte perquè un tècnic s'encarregui personalment del seu projecte.

  Moltes gràcies per escriure'ns!!

 • #1

  Pau (lunes, 21 diciembre 2020 15:10)

  ¿És possible instal·lar un paviment de resina epoxi antilliscant però que no sigui tant difícil de netejar?

Sistemes de qualitat certificada

 

Els nostres sistemes d'aplicació prescrits es diferencien per la qualitat en l'ús de materials de primera qualitat i personal qualificat en la seva instal·lació.

25 anys aplicant paviments

 

Comptem amb una llarga tradició familiar en l'aplicació de paviments industrials, comencem a Espanya abans d'implantar-se aquestes aplicacions

Solucions globals d'empresa

 

Oferim solucions a mesura del client, sector i necessitats reals de l'obra, aconseguint així que tots els nostres treballs siguin duradors i de qualitat.

Materials certificats

 

Tots els materials en les nostres aplicacions tenen la seva fitxa tècnica, de seguretat, certificacions i homologacions per a cada ús i sector. Garantia de qualitat.


 

 

GRUPO PAVIN - Pavimentos Industriales | Tlf. +34 93 100 41 88

Pol. Indus. Pla de Llerona | Carrer de Luxemburg, 3 08520 Les Franquesès del Vallès ( Barcelona )